ظروف نگهدارنده
محتوای کالا
ظروف استیل با توجه به ویژگیهایی که دارند همیشه در آشپزخانه جای خود را حفظ کردهاند. استیل حتی به نخود و لوبیا هم رحم نکرده و قصد تصاحب و مالکیت آنها را دارد. انواع ظروف نگهداری حبوبات استیل، خانهای شیک و جادار برای حبوبات بوده و به همین دلیل، این رنگی رنگیهای مقوی نیز با صاحبخانه خود یعنی ظروف استیل راه آمده و ماندگاری و دوام بالایی را در این ظروف تجربه میکنند. کیفیت حبوبات و عدم فاسد شدن آنها در ظروف نگه داری استیل حتمی است.استیل که امروزه در آشپزخانه بشریت نفوذ کرده طرفداران بسیاری دارد. به همین دلیل برای ست کردن با سایر عناصر موجود در آشپزخانه خرید جا حبوباتی استیل گزینهای هوشمندانه است. .
خشک کردن ظروف استیل :همیشه بعد از شستن ظروف استیل آن ها را با دستمال نرم یا حوله ای خشک کنید تا لکه ایجاد نکند، بعد شستن ظرف ها با مایع ظرفشویی و اسکاج، سینک و شیرآلات تان را بشوید و آبکشی کنید و بهتر است با دستمال خشک کنید.
نحوه شستشو:
ظروف استیل را میتوان بااستفاده از ماشین ظرفشویی وهم به صورت دستی شسته شود.
ظروف کریستال که زیبایی بخش بوفه، کابینت، میز پذیرایی و… است. خانهای کریستالی برای حبوبات بی شک انتخاب جذابی است. نخود و لوبیا تصورش را هم نمیتوانستند بکنند که روزی خانهای از جنس کریستال داشته باشند! اما برای اینکه این آرزو را بر دل جوانان غلات نگذاریم، این بار از کریستال به عنوان ظروف نگهداری حبوبات بهره ببریم. بی شک زیبایی محصور کنندهای که این نوع جنس دارد، سبب میشود سایر فاکتورهای دیگر به چشم نیایند.برای اینکه برق کریستال، جای جای خانه و آشپزخانه نوعروسان را سرشار کند میتوان از بهترین ظروف نگه داری کریستال بهره برد.جلوه تازهای که این ظروف بینظیر به فضای آشپزخانه هدیه میدهند مثال زدنی است. منزلی کریستالی برای حبوبات میتواند فکر مناسبی برای تغییر دکوراسیون آشپزخانه نیز باشد. پس در اولویتهای خود، ظروف مناسب نگهداری حبوبات کریستال را اضافه کنید.
نحوه شستشو:
شستشوی ظروف کریستالی نازک درون ماشین ظرفشویی باعث خش افتادن و کدر شدن آنها میشود ولی بعضی از کریستالها برای شستشو در ماشین ظرفشویی طراحی و ساخته شده اند حتما به اطلاعات سازنده برای شستشو توجه فرمایید.
بسیاری از مواد و خشکبار وجود دارند که باید بهدرستی نگهداری شوند تا مدتها تازه بمانند. نگهداری انواع حبوبات و غلات یکی از کارهایی است که میبایست به طور دائم انجام شود. از طرفی مقداری از این مواد، همواره بهعنوان مادهی اولیهی غذا هنگام آشپزی در دسترس هستند. بهترین راه نگهداری از انواع غلات و حبوبات، قراردادن آنها در ظرف مخصوص بنشن است. ظرفی که هم از لحاظ حجم و کیفیت و هم از لحاظ زیبایی، استانداردهای بالایی داشته باشد. بانکه «بامبو» انتخابی بینظیر برای این نیاز شماست. این بانکه دارای ابعاد 10×10×25 سانتیمتر است. جنس بدنهی این ظرف از شیشه و دارای دری از جنس چوب است. یکی از ویژگیهای این ظرف، در منحصربهفرد آن است که با بستهشدن، هوای داخل ظرف را به داخل میکشد. این ویژگی باعث میشود حداقل هوا در این ظرف جمع شود و از این رو مواد درون آن کمتر در معرض افت کیفیت قرار گیرند. ارتفاع این ظرف هم آن را برای نگهداری از موادی همچون انواع ماکارانی مناسب میکند.
نحوه شستشو:
ماشین ظرفشویی استفاده نکنید به صورت دستی با یک اسکاچ نرم شسته شود.
امروزه برای نگهداری مواد غذایی ظروف مختلفی در بازار عرضه میشوند. ظروف بنشن یکی از ملزومات آشپزخانه هستند که برای نگهداری حبوبات، چای، شکر، قند و ... استفاده میشوند. این ظروف در ابعاد و مدلهای مختلف در بازار موجودند انواع مختلف شیشهای، استیل، پلاستیکی و ... را دارند. این ظرف با اینکه در ظاهر ظرف ساده ای به نظر میرسد اما در واقع میبایست دارای ویژگیهایی باشد که عدم وجود هر کدام ازآنها میتواند درکیفیت مواد اولیه ای که توسط این ظروف نگهداری میشوند، تاثیر بگذارد. در واقع در خرید این نوع از محصول میبایست ابتدا به کیفیت، سپس به ظاهر و زیبایی ظرف توجه شود تا در نهایت بتوانیم انتخابی درست کنیم. همچنین این ظرفها علاوه بر کاربردشان در دکوراسیون آشپزخانه هم بسیار تاثیر دارند. یک ست کاربردی و پرطرفدار است.
نحوه شستشو:
ماشین ظرفشویی استفاده نکنید به صورت دستی با یک اسکاچ نرم شسته شود.
چه ظروف نگهدارنده ای برای چه غذاهایی مناسب است؟
از جمله دغدغه های اصلی خانم های خانه دار این است که مواد غذایی مختلف را در چه ظروفی نگه داری کنند. ( ظروف نگهدارنده )
تا زمان خراب شدنشان به تاخیر بیافتد و کیفیتشان برای مدت طولانی تری حفظ شود.برای مثال چه ظروفی برای سبزی هایی منند خیار مناسب است تا سطحشان پس از مدتی لیز نشود.
اهمیت استفاده از ظروف مناسب برای نگهداری مواد غذایی چقدر است؟
در گذشته های دور که هنوز سیستم های سرمایشی اختراع نشده بودند، مردم ازروش هایی همچون قورمه کردن، نمک زدن و خشک کردن برای نگهداری مواد غذایی استفاده می کردند.در حال حاظر نیز با وجود سیستم های سرمایشی،همچنان بسته بندی مواد غذایی از مهمترین روش های برای نگهداری آن ها محسوب می شود.بسته بندی نادرست می تواند باعث از بین رفتن زحمتی که برای تولید آن ها شده است، شود.بسته بندی صحیح و مناسب از غذا در مقابل میکروب ها و عوامل فیزیکی و شیمیایی محافظت می کند.
آیا استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی کار درستی است؟
ظروف پلاستیکی با وجود اینکه بسیار ارزان و سبک می باشند و از لحاظ اقتصادی بصرفه می باشند اما برای تمامی مواد غذایی توصیه نمی شوند.
چگونه بفهمیم کدام ظرف پلاستیکی برای کدام مواد غذایی مناسب است؟
این چیزی نیست که مردم عادی به راحتی بتوانند متوجه آن شوند.پلاستیک شامل گروه بزرگی از مواد پلیمری مختلف است که از جمه آن ها می توان به:پلیاولفینها، عمدتاً پلی اتیلن و پلی پروپیلن (pp)، پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی استایرن (PS) ، پلی اتیلن ترفتالات (PET)، پلی آمید (PA) و پلی کربنات (PC)اشاره کرد.برای بسته بندی یا نگه داری مواد غذایی ظروف پلی استایرن یا PS به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که این ظروف در مقابل بخار آب، گاز، بو و نور نفوذپذیر هستند،و همچنین در صورت ریخته شدن مواد غذایی داغ در این ظروف، منومر های سرطان زا از ظروف جدا شده و وارد غذا می شوند و سلامت ما را به خطر می اندازند
خوشبختانه مواد اولیه ساخت شیشه را در کشور داریم و می توانیم آن را تولید کنیم.استفاده از ظروف شیشه ای دارا قدمت بالایی می باشد، اما با پیدایش پلاستیک به مرور به دلیل قیمت پایین جای ظروف شیشه ای را گرفتنداما ظروف شیشه ای به دلیل این که برای نگهداری ظروف دارای ئیژگی های مناسبی هستند و شفاف نیز می باشند همچنان مشتریان خاص خود را دارند.
برای مواد غذایی که به رطوبت حساسیت دارند مانند قهوه فوری و یا موادی که خاصیت اسیدی دارند مانند ترشی.
برای این مواد از ظروفی که در آن از تکنولوژی نانوسید استفاده شده، استفاده کنید چرا که این ظروف به دلیل خاصیتی که دارند، باعث افزایش عمر مفید و ماندگاری این مواد می شوند.
بستهبندیهای نانو، مواد غذاییای مانند میوه، سبزی، نان، پنیر، سوپ، سس و انواع گوشت را بدون تغییر رنگ ، بو، مزه و خواص غذایی شان به مدت طولانی ای نگه می دارند و 3 ای 4 برابر آن را تازه تر نگه می دارند.
اغلب ما از ظروف پلاستیکی استفاده غلط میکنیم. همه ظروف پلاستیکی لزوما برای استفاده در مایکرووِیو یا نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر مناسب نیستند. قابلیت شستوشو در ماشین ظرفشویی را هم نباید پیشفرض بگیریم. همه اینها را میتوانیم از علائم درجشده ته ظروف پلاستیکی بفهمیم.
قبل از هر چیز اول باید ببینیم که آیا ظرف موردنظر برای نگهداری مواد غذایی قابلاستفاده است یا نه. همه ظروف پلاستیکی که برای نگهداری غذا ساخته نشدهاند! این علامتی که در تصویر بالا میبینید، شامل گیلاس و چنگال، نشان میدهد که ظرف موردنظر بهطور خاص برای نگهداری مواد غذایی ساخته شده است.
اگر آدم بااحتیاطی باشید، هر ظرفی را در مایکرووِیو استفاده نمیکنید. تنها ظروفی در مایکرووِیو قابلاستفادهاند که علامت تصویر بالا تهشان حک شده باشد. این علامت با سه خط موجیشکل (نشاندهنده تابش مایکرووِیو) تایید میکند که ظرف موردنظر را میتوانید داخل مایکرووِیو حرارت دهید.ظروف دارای این نشان بهگونهای ساخته شدهاند که بر اثر حرارت مایکرووِیو ذوب نمیشوند. حجم مواد شیمیاییای هم که در معرض حرارت مایکرووِیو از خود آزاد میکنند بسیار ناچیز است. ظروف پلاستیکی فاقد این نشان از لحاظ قابلیت تحمل تابش مایکرووِیو تحت آزمایشهای لازم قرار نگرفتهاند و بنابراین بهتر است از حرارتدادنشان در مایکرووِیو خودداری کنید.